Pénztárgép felülvizsgálat

Megkezdtük - idén már szigorúbb előírásoknak megfelelően - a partnereinknél üzemelő több száz HostWare oPOS online pénztárgép felülvizsgálati szervizét. A felülvizsgálatra az előző felülvizsgálattól vagy a telepítéstől számított tizenkét hónapon belül kell sort keríteni.

 

Bővebben...

 

 

2017-01-08

ÁFA változás

2017.január elsejétől a vendéglátó egységek 27 helyett 18 százalékos ÁFÁ-val értékesíthetik ételeiket, kivéve a nem saját készítésű, vagy nem helyben felszolgált ételeket. Sőt a saját készítésű és helyben felszolgált alkoholmentes italok is az alacsonyabb kulccsal forgalmazhatóak. Tehát a jövőben az éttermi számlázó rendszernek meg kell tudni különböztetni a cikkeket, hogy melyik kategóriába esnek. A kategorizálás és annak a HostWare VEN Vendéglátás rendszerbe való bevitele máris elvégezhető. Ezután az év utolsó napját követő záráskor már csupán a kategóriák ÁFAkulcsát kell aktualizálni.

 

Bővebben...

NAV közlemény...

 

2016-10-26

Szoftvervásárlás támogatással

2016. november 2.-tól benyújthatóvá válik a GINOP-3.2.2-8.2.4-16 „Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések, felhőalapú online üzleti szolgáltatások terjesztésének támogatása c. pályázat”:

 

A pályázat segítségével szállodai, éttermi, készletnyilvántartó és pénzügyi rendszereink is egyaránt beszerezhetőek 35% támogatás, 55% hitel és 10% önrész mellett.

 

Bővebben...

 

2016-10-17

Elektronikusan számlázunk

A kor igényeinek megfelelően cégünk elektronikus számlák kibocsátását vezeti be 2016. augusztus elejétől. Ennek eredményeképpen partnereink postai borítékbontás helyett e-mailben vehetik át elektronikusan aláírt és időbélyegzett számláinkat. Tehát a számlák szkennelés nélkül, máris állományban állnak rendelkezésre cégen belüli megosztásra illetve megőrzésre.

 

Bővebben...

 

 

2016-10-03

Adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás

2015-10-12

A 23/2014. (VI. 30.) NGM rendelet szerint 2016. január elsejétől minden számlázó programnak rendelkeznie kell „adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás”menüponttal. Az így elindítható funkció az adóellenőrzések alkalmával a vizsgálat alá vont időszakban készült számlák adatait írja rögzített szerkezetű adatállományba. Fontos tehát az alábbi számlázó programok új verziójának használatba vétele.

Rendszerfelügyeleti vagy bérleti szerződéssel rendelkező partnereink számára az új funkciót magában foglaló verziót a szerződés keretében felármentesen rendelkezésre bocsájtjuk. Előbbi szerződések híján szoftver upgrade megvásárlásával, vagy havidíjas rendszerfelügyeleti szerződés megkötésével juthatnak hozzá partnereink az új programváltozathoz.

 

 

 

 

         ● NAV közlemény

         ● Rendelet

fejlesztő neve    fejlesztő adószáma                      a program neve                   a program azonosítója   
HostWare Kft. 10426917-2-42 Szállodai front office programcsomag HostWare FRO
HostWare Kft. 10426917-2-42 Gyógyászati programcsomag HostWare SPA
HostWare Kft. 10426917-2-42 Főkönyvi könyvelés programcsomag HostWare FOK

Új funkció: Express check-in

Az okos mobileszközök elterjedésével ma már a számítógépre épülő ügyviteli rendszerek praktikus kiegészítéssel bővíthetők. Ilyen az express check-in is, amelynek során a szállodavendégek maguk adhatják meg adataikat mobileszközzel érkezéskor, vagy akár előtte.

A HostWare FRO szállodai rendszerhez kapcsolódó webszerver lehetőséget ad egyaránt a szálloda tabletjén a recepción, vagy a vendég okostelefonján tetszőleges helyszínen történő adatbevitelre. Ezzel a vendég várakozása illetve a recepciós papírmunkája csökkenthető. Bővebben...

 

 

2015-08-04

„Százszor szívesebben használnám az online check-in-t, mint hogy sorban álljak.” (a Google marketingvezetője) A cikk...

Új funkció: Elektronikus számla

Egyre több cég látja meg a fantáziát a papíralapút felváltó elektronikus számlában. A HostWare FRO front office rendszerhez rendelhető eSzámla bővítmény. Ennek használatakor a számlakészítő funkció nyomtatás helyett egy előre kialakított alkönyvtárba hozza létre a számla PDF képét, valamint a számla adatait tartalmazó XML fájlt.

Az állományokat egy webszerveren futó szoftver továbbítja e-mailben az adott vevőhöz. A DigitDoc Kft.-vel való kooperáció eredményeként biztosítjuk ezt a havidíjas szolgáltatást, amely elektronikus időbélyegzést és számlamásolat tárolást is magában foglal.

Bővebben...

 

 

2015-07-10

Új funkció: Channel Management

A channel management segítségével a szállodák az online értékesítési csatornáikon, a booking.com-on és hozzá hasonló szállásfoglalási portálokon megjelenő adataikat egyetlen, közös felhasználói felületen kezelhetik.

A párizsi székhelyű channel management szoftver szállítóval, az AvailPro-val folytatott együttműködés eredményeképpen elkészült a HostWare FRO szállodai front office program channel mangement-et támogató szoftverbővítménye a HostWare FRO/chm. Így automatikusan kerülnek ki az ajánlatok a szállodaszoftverből az értékesítési csatornákra és hasonlóan automatikusan regisztrálódnak a szállodaszoftverben a foglalások. Bővebben...

 

 

2015-06-27

Új funkció: Revenue Management

A szállodák számára a lehető legnagyobb bevétel elérését támogató ügyviteli módszer, melyet a szakma revenue management vagy yield management néven emleget immár a HostWare felhasználók számára is elérhető. Szállodai front office rendszerünket összekapcsoltuk az ismert nemzetközi professzionális revenue management szolgáltató termékével. Az amerikai SAS csoporthoz tartozó IDeaS cég szoftvere kellő adatok birtokában gondoskodik arról, hogy a szálloda jó vendégnek, jó időben, jó terméket, jó áron adhasson el. A HostWare szállodai program a foglalási-, lemondási- és bevételi adatokat értékesítési szegmensek szerinti bontásban, elektronikusan bocsájtja a

 

 

2015-05-28

szofisztikált szempontrendszerű értékelő szoftver rendelkezésére. A funkciót a Mellow Mood szállodalánc 13 hotelében alkalmazza.

Havi számla export

A szállodák a kiszámlázott forgalmukról 2015. január elsejétől havonta elektronikus úton kötelesek adatot szolgáltatni az 50/2013. (XI 15.) NGM rendelet és az azt módosító 11/2014. (II. 28.) NGM rendelet alapján. Minden kereskedelmi szálláshely értékesítő cég számára kötelező a havi adatszolgáltatás, első ízben 2015. február 1. és 15. között.

 

 

2015-01-09

Az adatszolgáltatást kötelezettség ellátásához segítséget nyújt a HostWare SZLA exportáló 2015 segédprogram.A program a rendszerfelügyeleti szerződéssel rendelkező partnereink számára a fenti linken díjmentesen elérhető, míg rendszerfelügyelet híján ugyanazon a linken 48 eFt nettó áron megrendelhető.

 

 

Számlázó program bejelentés november 15-ig

2014-09-10

A 23/2014. (VI. 30.) NGM rendelet értelmében a cégek számára kötelező az általuk használt számlázó rendszer nevének, fejlesztőjének bejelentése. Későbbiekben az újonnan használatba vett illetve használatból kivont számlázó rendszer bejelentése is kötelező.

NAV közlemény

Nyomtatvány

A bejelentés segítése céljából szerepeltetjük alábbiakban cégünk által fejlesztett számlázó szoftverek adatait.

fejlesztő neve    fejlesztő adószáma                      a program neve                   a program azonosítója   
HostWare Kft. 10426917-2-42 Szállodai front office programcsomag HostWare FRO
HostWare Kft. 10426917-2-42 Gyógyászati programcsomag HostWare SPA
HostWare Kft. 10426917-2-42 Főkönyvi könyvelés programcsomag HostWare FOK

Az egyes programok elektronikus formájú felhasználói kézikönyvéhez központi telefonszámunkon elérhető terméktámogató munkatársaink segítségével juthat hozzá.

Online pénztárgép fürdőknek

Cégünk újabb online pénztárgép típust engedélyeztetett. Az új típus a fürdők illetve szálloda-fürdő komplexumok jegyértékesítését hivatott szolgálni. Típusa HostWare oPOS 2 a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal által adott forgalmazási engedélyszám A143.

 

A berendezésen működtetett HostWare FIT fürdőbeléptető felhasználói szoftver segítségével jegyek, bérletek értékesítésére illetve vendégazonosító karperec megírására egyaránt lehetőség nyílik.

 

2014.08.28.

Éttermi tablet

A tabletek teret hódítanak az éttermi rendelésfelvételben. A rendelésfelvétel általában érintőképernyős számítógépes pénztárgéppel történik. Ugyanakkor okostelefon-szerű mobil pincérterminál segítségével a felszolgáló időt és fáradtságot takaríthat meg. A pincérterminál előnye a mobilitás, ugyanis WiFi segítségével kapcsolódik az éttermi számlázó rendszerhez. A kis méret a hordozhatóság szempontjából előny, de kis kijelzője korlátokat is jelent.

 

 

2014.05.15.

A tablet ezt a hátrányt számolja fel. Nem egy szűkebb funkciókörű program fut rajta, hanem a HostWare VEN éttermi számázó szoftver maga. A nyolccolos kivitel teljes asztali PC funkcionalitást nyújt a WiFi-s mobilitás fenntartása mellet. Éttermi szoftverünkhöz a vele kompatibilis Lenovo Miix 2 típusú tabletet kínáljuk erős processzorral és Windows operációs rendszerrel.

 

 

 

 

oPOS kassza

Tavaly jelent meg szoftverházunk számítógép alapú online pénztárgép konfigurációjának típusengedélye a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal honlapján.
A berendezés neve HostWare oPOS 1, engedélyszáma pedig A040.

 

2014.04.28.

Partnereink nagy része megrendelte a korábbi úgynevezett feketedobozos HostWare kasszákat leváltó HostWare oPOS online pénztárgépeket. Jelenleg a leszerződött mennyiség második harmadának kiszállítását végezzük.

Új székhelyen

Korábbi székhelyünket kinőttük, így nagyobb, korszerűbb irodába költöztünk, tudva, hogy hamarosan 400 hazai szálloda dolgozik HostWare szoftverrel.

 

2013.12.02.

A fejlődés kiváltotta fejlesztés eredményeképpen a jövőben hatékonyabban szolgáljuk Önöket.

Mitől nőtt idén a HostWare számláló?

A weboldalunkon látható számláló időről-időre növekszik eggyel. Ennek hátterében az újabb szállodaszoftver eladások állnak. Az idei év első hét hónapjában 20 magyarországi hotelbe értékesítettünk front office szoftvert. Az újonnan nyílt szállodákon kívül voltak olyanok is, amelyek régóta üzemelnek, de eddig nem használtak front office rendszert. A hotelek egy része pedig menedzsmentváltás során választott minket.

 

Az alábbi 5 hotel nyitott idén HostWare szoftverrel:
• Art Hotel Szeged**** Szeged (71 szoba)
• Malom Hotel**** Debrecen (24 szoba)
• Bükkös Hotel**** Szentendre (22 szoba)
• Six Inn Hotel*** Budapest (48 szoba)
• Batthyány Kúria*** Zalacsány (27 szoba)


A következő 6 szálloda vezetett be HostWare rendszert:
• Relax Apartman Hotel*** Sárvár (50 szoba)
• Fürdőház Hotel*** Nyíregyháza-Sóstó (18 szoba)
• Pávai Hotel*** Hajdúszoboszló (15 szoba)
• Bonne Chance Hotel*** Bázakerettye (14 szoba)
• Familia Hotel** Balatonboglár (60 szoba)
• Szent István Hotel** Balatonlelle (40 szoba)

2013.08.01.

9 szálloda új menedzsmentje döntött a HostWare bevezetése mellett:
• Greenfield Hotel Golf & Spa****Bükfürdő (207 szoba)
• Fagus Hotel**** Sopron (147 szoba)
• Bristol Hotel**** Budapest (49 szoba)
• Szieszta Hotel*** Sopron (272 szoba)
• Grand Hotel Aranybika*** Debrecen (205 szoba)
• Hunor Hotel*** Budapest (150 szoba)
• Oriental Hotel*** Budapest (95 szoba)
• Minaret Hotel*** Eger (40 szoba)
• Yacht Club Hotel*** Siófok (39 szoba)

Adria is bekötve

Az Abbázia szállodalánc öt szállodája öt év óta HostWare szállodai rendszerrel dolgozik. Idén a felhasználói kör egy itáliai hotellel bővült. Májustól a Riminihez közel eső Marotta településen található Abbázia Club Hotel Marotta*** is HostWare-t vett használatba. Így a szállodalánc központi értékesítése a cégünk által szállított szoftver segítségével már hat egységet kezel. Az alábbi házak foglaltságának és forgalmának központi nyilvántartása Internet útján valósul meg:
Club Dobogómajor*** Cserszegtomaj
Kalma Hotel*** Hévíz
Abbázia Club Hotel*** Keszthely
Abbázia Country Club**** Nemesnép
Petneházy Club Hotel*** Budapest

 

2013.06.24.

Az idei szegedi

A márciusban nyílt Art Hotel Szeged**** folytatja a városban HostWare-rel nyitó szállodák sorát. Az utóbbi években három négycsillagos hotel indult szoftverünkkel. 2011-ben a Tiszavirág, míg tavaly a Szent János és a Soleil Hotel.

 

Az idei „újonc” 71 szobás szálloda, mely a Dóm térre vezető utcában áll. 100 fős modern étterem, wellness Dóm térre néző panorámás jacuzzival, több száz fős rendezvény terem kapacitás áll a vendégek rendelkezésére. Az ügyvitelt a HostWare szállodai-, vendéglátás-, készletnyilvántartás- és főkönyvi könyvelés programcsomagjai támogatják.

2013.05.14.

Golf áramlat

Az idei év első negyedében több golf létesítmény választott HostWare szoftvert.

Első a sorban a Hotel Greenfield Golf & Spa. A 2004-ben nyílt 207 szobás, négycsillagos szálloda integrált HostWare szoftvere szállodai-, éttermi- készletnyilvántartó és gyógyászati programot foglal magában. A szálloda fő attrakciója az egymillió négyzetméteres ősparkban kiépített 18 lyukú golfpálya...

A következő a Pannonia Golf & Country Club, mely Alcsútdobozon található. A szintén 18 lyukú ápolt golfpálya clubháza teraszán Lang Carlo konyhafőnök finom fogásai fogyaszthatók. Az éttermi és a golfértékesítésben nyújt segítséget a HostWare vendéglátó- készletnyilvántartó- és számlakészítő szoftver

Ezen kívül az óbudai Academy Golf Club Budapest is új HostWare felhasználó. A kilenc lyukú city golfpálya és oktatóközpontot és éttermét szintén HostWare vendéglátó és számlakészítő szoftver támogatja az értékesítés terén.

2013.04.17.

Ötcsillagos Mood

A Mellow Mood szállodalánc egyre magasabb kategóriákat hódít meg. Az alapítás idején hosteleket üzemeltető cég igen csak kinőtte magát. Fejlődésük üteme és mellszélessége egyaránt lenyűgöző. Fél évtized múltán, tíz nyitást követően 2012-ben két budapesti és egy bécsi négycsillagos szállodát indítanak. Ezenkívül szeptember 13-án ünnepélyesen megnyitották Pest egyik szimbólumának számító Klotild palotában az ötcsillagos Buddha-Bar Hotelt.

A Buddha-Bar Hotel Klotild Palace étterme

 

Ez a különleges létesítmény a nemzetközileg bevezetett francia franchise szerinti éttermet és 102 szállodaszobát foglal magában. A párizsi testvér létesítmény szofisztikált üzleti folyamatainak kiszolgálását a Mellow Mood szállodalánc szerződött szállítója a HostWare szoftverház saját rendszerébe integrálta a franchise központ igényének megfelelően.

A párizsi Buddha-Bar étterme

2012.09.14.

A franchise koncepciója szerint a pánázsiai konyha remekeit Buddha szentélyre emlékeztető környezetben, válogatott - olykor meditatív – világzene háttérrel kínálják. Az éttermet körülölelő karzat nagy választékú bárral, kényelmes fotelekkel szolgálja az étkezés utáni társas lazítást.

A szolgáltatás igényességét érzékelteti mely metropolisok belvárosában üzemeltetnek hasonló éttermet: Beirut, Budapest, Cairo, Caracas, Dubai, Jakarta, Kiev, London, Manille, Monte Carlo, Mexico, Paris, Prague, Washington.

A Klotild palotabeli komplex vendéglátás 14 HostWare pénztárgépet és tizenhat távnyomtatót vesz igénybe.

A prágai Buddha-Bar étterme

Turizmus célú front office rendszer

Akár szállodai, akár gyógyászati ügyvitelhez jól bevált front office rendszert kínál a HostWare szoftverház.

A HostWare FRO szállodai front office szoftver Magyarországon a legelterjedtebb, már több mint 360 hotel alkalmazza. Fő funkciói: szobák, szobafoglalások, vendégek, vendégfogyasztások és számlák nyilvántartása.

2012.09.12.

A HostWare SPA gyógy szállodák és gyógyfürdők igényes szoftvere, melyet többek közt a Danubius gyógyszállodák illetve a Sárvári gyógyfürdő is alkalmaz. Fő funkciói: vendégek, kezelések, kúra beosztások és végül számlák nyilvántartása.

6 MTA üdülő egyben

2012.09.04.

2012 január elején megalakult a Magyar Tudományos Akadémia Üdülési központja. A hegyvidéki illetve balatoni hat szálloda szolgáltatásait az igényjogosultak és hozzátartozóik vehetik igénybe térítés ellenében.

A nyár folyamán bevezetett HostWare szállodaszoftver sajátos módon biztosítja a hatékony nyilvántartást. A teljes üdülőpark adatai egyetlen közös adatbázisban helyezkednek el az Üdülési Központban üzembe állított nagy teljesítményű server számítógépen. Az egyes üdülők távolról, míg az Üdülési Központ munkatársai helyi hálózat útján kapcsolódnak a server géphez. A központi nyilvántartást a HostWare FRO szállodai szoftver multi hotel képessége teszi lehetővé. Ennek használatával a központ a teljes szállodaláncra rálát, míg az üdülők csak a saját adataikat kezelhetik.