Back to top

Pénztárgép felülvizsgálat

2023-11-20

Megkezdtük a partnereinknél üzemelő több száz HostWare oPOS online pénztárgép felülvizsgálati szervizét. A felülvizsgálatra az előző felülvizsgálattól vagy a telepítéstől számított tizenkét hónapon belül kell sort keríteni.

 

Bővebben...

Megrendelő

NAV tájékoztató

Fürdő NTAK adatszolgáltatás

2023-03-20

A hatályos rendeletek értelmében 2023 július elsejétől a magyarországi fürdőknek és más turisztikai attrakció szolgáltatóknak internet útján adatot kell szolgáltatnia a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által üzemeltetett Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) számára.

A turisztikai attrakcióknak számítógépes szoftver segítségével kell megfelelniük ennek az elvárásnak. A HostWare FIT fürdőbeléptető szoftver biztosítja ezt a funkciót.

Tájékoztató levél

Megfelelőségi igazolás

HostWare FIT NTAK adatszolgáltatás kézikönyv

NTAK információs oldal

Úti okmány beolvasás

2023-03-14

A HostWare FRO szállodai front office rendszer úti okmány beolvasás funkciója élménnyé alakítja a szállodai check-in folyamatot a vendég és a recepció számára is. A HostWare szoftver, együttműködve három féle (ARH, goodID és AdriaScan) szkennerrel, egy kattintással beolvassa a szükséges vendég adatokat a front office rendszerbe. Igény esetén egy újabb kattintással pillanatok alatt kinyomtatásra kerül a vendég bejelentő lapja. Az így megtakarított értékes pillanatokat vendégkapcsolat építésre fordíthatja a recepció. A HostWare FRO/pas, úti okmány beolvasás bővítmény, a közismert HostWare FRO szállodaszoftverünk külön rendelhető kiegészítője

 

Vendéglátó NTAK adatszolgáltatás

2023-03-09

A hatályos rendeletek értelmében 2023 július elsejétől a magyarországi vendéglátó üzleteknek internet útján adatot kell szolgáltatnia a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által üzemeltetett Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) számára.

A vendéglátóhelyeknek számítógépes szoftver segítségével kell megfelelniük ennek az elvárásnak. A HostWare VEN éttermi szoftver biztosítja ezt a funkciót.

Tájékoztató levél

Megfelelőségi igazolás

HostWare VEN NTAK adatszolgáltatás kézikönyv

NTAK információs oldal

Bankkártya elfogadás

2022-07-05

Szállodaszoftverünk új funkciója a bankkártya elfogadó POS terminál kezelés. Az integrációnak köszönhetően közvetlenül a HostWare szállodai front office rendszerből kezdeményezhető bankkártyás vásárlás, illetve előengedélyezés. Az OTP termináljára épülő megoldás a Mastercard, a Visa, az Amex és a SZÉP-kártya elfogadására egyaránt alkalmas.

 

Tanúsítvány

VIZA adatszolgáltatás

2021-08-26

A szálláshelyek számára 2021.09.01-től előírt VIZA adatszolgáltatásra alkalmas HostWare FRO front office programverzió kibocsátása megkezdődött. Kérjük partnereinket, hogy az adatszolgáltatáshoz szükséges okmányolvasó vonatkozásában vegyék fel a kapcsolatot partnergazdájukkal.

 

HostWare - VIZA adatszolgáltatás felhasználói kézikönyv

Teraszokhoz: Mobil rendelésfelvétel

2021-06-11

Alkalmazásunkkal a pincér akár Android-os vagy IOS-es mobiltelefonon közvetlenül az asztalnál veheti fel az éttermi rendeléseket, vagy bonthatja meg a számlákat külön-külön fizetéshez. Segítségével a szállodákban a pincér ellenőrizheti a vendég által megadott nevet és szobaszámot. A HostWare VEN/mob az elterjedt HostWare VEN vendéglátás programunk külön rendelhető kiegészítője.

 

Bővebben...

NAV Online Számla 3.0

2020-12-06

2021. január elsejétől a számlaadat-szolgáltatási kötelezettség ki fog terjedni a nemzetközi ügyletekre, továbbá a belföldi adóalanyok mellett a magánszemélyek részére kiállított számlákat is be kell majd küldeni az adóhatóság részére. Ehhez a számlázó programoknak át kell állniuk a NAV új rendszerére, az XSD 3.0-ra. A 2021. március 31-ig tartó szankciómentes időszak alatt még használható a régi XSD 2.0 specifikáció, de április 1-jétől már csak a 3.0-ás verzió lesz elérhető.

Tekintettel az online számla v3 sémák 2020.12.01-i módosítására, valamint a NAV XSD 3.0 rendszerének 2021.01.04-i várható éles indítására, az új számlázásra felkészített HostWare programok telepítése 2021. január 4-től veszi kezdetét.

Új termék: Mobil housekeeping

2020-03-06

Kezelje a takarítást és a karbantartást mobilon!

A szobatakarítás, valamint a karbantartás feladatainak beosztása sokkal hatékonyabb és pontosabb mobil segítségével. A takarítók és karbantartók mobiljaik útján értesülnek feladataikról, illetve annak segítségével tartják nyilván azokat. A korrekt feladatnyilvántartás eredményeképpen friss, és pontos információk álnak rendelkezésre a személyzet és a vezetés számára, ami végül kevesebb munkaráfordítást és elégedettebb vendégeket eredményez. Mindezt a HostWare FRO/hok szoftver bővítmény teszi lehetővé.

 

Szórólap

Turisztikai adatszolgáltatás

2019-07-31

A hatályos rendeletek értelmében 2019 július elsejétől a magyarországi szállodáknak, majd október elsejétől a panzióknak internet útján adatot kell szolgáltatnia az állam által felállított Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) számára

A kereskedelmi szálláshelyeknek az általuk használt szállásértékesítő szoftver segítségével kell megfelelniük ennek az elvárásnak. A HostWare FRO szállodaszoftver biztosítja az adatfeladás funkciót.

HostWare NTAK adatszolgáltatás kézikönyv

HostWare NTAK megfelelőségi igazolás

NTAK információs oldal

Törvény 2018 XCVII (IX. 27.)

Rendelet 235/2019 (X.15.)

Új termék: Vezetői Információs Rendszer

2019-04-15

Monitorozza szállodáját mobilon!

Az ügyvitel digitalizációjának köszönhetően lehetőség nyílt nagy mennyiségű értékesítési adat gyűjtésére és elemzésére. Az adatok megértése és felhasználása a jobb vezetői döntések meghozatala céljából fontos szerepet játszik a vállalkozás teljesítményének növelésében. A HostWare INF szállodai adatelemző applikáció ehhez nyújt meghatározó segítséget szállodatuljadonosok, szállodavezetők és revenue managerek részére.

 

Szórólap

NAV Online Számla

2018-04-18

A hatályos rendeletek előírják, hogy az év közepétől a számlázó programok a belföldön nyilvántartásba vett adóalany részére kiállított, legalább 100.000,-Ft ÁFA tartalmú számla adatait elektronikus úton NAV részére továbbítsák.

Az úgynevezett „online számla” funkciót tartalmazó HostWare programverziót a havidíjas partnereinknek felár mentesen biztosítjuk, ennek hiányában készséggel adunk ajánlatot. Az adatszolgáltatás adózói regisztrációt követően kezdhető meg, ezért kérjük mihamarabb a NAV Online Számla web felületen végezzék el a technikai felhasználó regisztrációját, valamint a hozzá kapcsolódó kulcsok generálását.

NAV közlemény...

A telepítéssel kapcsolatban partnereinket közvetlenül tájékoztatjuk. További információt felhasználóinkhoz dedikált partnergazdáink nyújtanak.

Új funkció: Express check-in

2015-08-04

Az okos mobileszközök elterjedésével ma már a számítógépre épülő ügyviteli rendszerek praktikus kiegészítéssel bővíthetők. Ilyen az express check-in is, amelynek során a szállodavendégek maguk adhatják meg adataikat mobileszközzel érkezéskor, vagy akár előtte.

 

Bővebben...

„Százszor szívesebben használnám az online check-in-t, mint hogy sorban álljak.” (a Google marketingvezetője) A cikk...

Új funkció: Elektronikus számla

2015-07-10

Egyre több cég látja meg a fantáziát a papíralapút felváltó elektronikus számlában. A HostWare FRO front office rendszerhez rendelhető eSzámla bővítmény. Ennek használatakor a számlakészítő funkció nyomtatás helyett egy előre kialakított alkönyvtárba hozza létre a számla PDF képét, valamint a számla adatait tartalmazó XML fájlt.
Az állományokat egy webszerveren futó szoftver továbbítja e-mailben az adott vevőhöz. A DigitDoc Kft.-vel való kooperáció eredményeként biztosítjuk ezt a havidíjas szolgáltatást, amely elektronikus időbélyegzést és számlamásolat tárolást is magában foglal.

 

Bővebben...

Új funkció: Channel Management

2015-06-27

A channel management segítségével a szállodák az online értékesítési csatornáikon, a booking.com-on és hozzá hasonló szállásfoglalási portálokon megjelenő adataikat egyetlen, közös felhasználói felületen kezelhetik.
A párizsi székhelyű channel management szoftver szállítóval, az AvailPro-val folytatott együttműködés eredményeképpen elkészült a HostWare FRO szállodai front office program channel mangement-et támogató szoftverbővítménye a HostWare FRO/chm. Így automatikusan kerülnek ki az ajánlatok a szállodaszoftverből az értékesítési csatornákra és hasonlóan automatikusan regisztrálódnak a szállodaszoftverben a foglalások.

 

Bővebben...

Új funkció: Revenue Management

2015-05-28

A szállodák számára a lehető legnagyobb bevétel elérését támogató ügyviteli módszer, melyet a szakma revenue management vagy yield management néven emleget immár a HostWare felhasználók számára is elérhető. Szállodai front office rendszerünket összekapcsoltuk az ismert nemzetközi professzionális revenue management szolgáltató termékével. Az amerikai SAS csoporthoz tartozó IDeaS cég szoftvere kellő adatok birtokában gondoskodik arról, hogy a szálloda jó vendégnek, jó időben, jó terméket, jó áron adhasson el. A HostWare szállodai program a foglalási-, lemondási- és bevételi adatokat értékesítési szegmensek szerinti bontásban, elektronikusan bocsájtja a szofisztikált szempontrendszerű értékelő szoftver rendelkezésére. A funkciót a Mellow Mood szállodalánc 13 hotelében alkalmazza.